Menu Close

Veliki godišnji horoskop: Provjerite što vas čeka u 2024. godini

Uđite u 2024. pripremljeni i informirani, uz godišnji horoskop koji će vam olakšati donošenje odluka. Doznajte što vas sve očekuje na poslovnom i privatnom planu u narednih 12 mjeseci.

1. Ovan

Od početka godine pa sve do kraja svibnja očekuje vas razdoblje rasta na poslovnom i financijskom polju. U samom centru vašeg fokusa bit će želja za sigurnošću i ugodnijim životom. Osjećat ćete da ste ušli u fazu života u kojoj zaslužujete više i htjet ćete više uživati u plodovima svog rada.

Nazire se mogućnost donošenja velikih financijskih odluka. Ipak pripazite na to koliko trošite kako vas ovo optimistično razdoblje ne bi navelo na krive postupke. Ove godine obratite pažnju na svoje dugoročne ciljeve, pogotovo one koje skrivate od drugih jer vam nedostaje samopouzdanja za njihovo ostvarivanje.

Prva polovica godine idealna je za rizik i ako se napokon upustite u ostvarivanje svojih snova, mogli biste ih ostvariti nevjerojatnom brzinom. Izazovno razdoblje mogli biste imati u kolovozu i prosincu. Nemojte na svoja leđa natovariti previše obveza jer ćete pregorjeti u želji da sve odradite savršeno.

Ovnovi koji nisu u vezi, ali se osjećaju spremno za nju u 2024. moraju biti otvoreniji prema upoznavanju novih ljudi. Ne odbijajte pozive prijatelja na druženja, ne ignorirajte mjesta na kojima biste se mogli povezati s osobama istih životnih uvjerenja.

2. Bik

Provjerite što su zvijezde pripremile ovnovima u 2024. godini.

Tranzit planeta u vašem znaku imat će povoljan utjecaj na vas ove godine. Napunit ćete se samopouzdanjem koje vam nedostaje, rast će vaša vjera u vlastite sposobnosti i talente. Zahvaljujući tome imat ćete više entuzijazma za nove poduhvate i projekte koji su na vidiku.

Isto vrijedi i za romantične veze. Vaš potencijalan novi početak mogao bi biti vezan upravo za novu vezu koja će vam dati slobodu da se posvetite istraživanju vlastitih želja i potreba.

Bikovi koji su zapeli u nesređenim ljubavnim odnosima, pogotovo oni koji su se posvetili partneru koji im ne uzvraća emocije istom mjerom, mogli bi napokon skupiti hrabrost za prekid veze koja ih nimalo ne ispunjava.

Za bikove je 2024. godina u kojoj bi sami sebi trebali postati prioritet. Ako se ne fokusiraju na sebe, neće uspjeti ispuniti potencijal koji im zvijezde donose ove godine. Nemojte zaboraviti da novi početak nosi i nove odgovornosti na koje morate biti spremni.

U financijskom smislu, 2024. za vas nije godina u kojoj biste trebali riskirati. Dapače, ponašajte se vrlo oprezno kada je novac u pitanju. Minimizirajte nepotrebne troškove, ne posuđujte novac osobama u koje nemate povjerenja, zaboravite na riskantne investicije.

Svibanj i lipanj najpovoljniji su mjeseci za poslovni napredak, a listopad i studeni pravo vrijeme da raščistite odnose.

3. Blizanci

Nova godina od vas će tražiti da budete empatičniji i malo više promišljate o svom odnosu prema pojedinim ljudima. Prva polovica 2024. godine donosi suočavanje s duhovima iz prošlosti. Bit će to period koji će vam dati priliku da ispravite stare greške, ali i da se obračunate s onima koji su se ogriješili o vas.

Sve će to malo prodrmati vaš unutarnji svijet, ali upravo je to ono što vam treba kako biste se izvukli iz emotivne kolotečine. Ne bojte se suprotstavljanja negativnim situacijama i konfrontacija jer je ponekad potrebno ući u konflikt kako biste iz situacije izašli mirniji i zadovoljniji.

Kada su u pitanju sukobi na poslovnom planu, ovdje morate biti taktični. Ne prelazite granice, komunicirajte argumentirano i hladne glave kako biste izbjegli probleme na poslu. Budite tolerantni jer biste se mogli naći u situaciji u kojoj će i vama trebati potpora tolerantnih kolega.

Zaljubljeni blizanci u potencijalno turbulentnoj 2024. očekivat će i potporu svojih partnera. I to će biti prilika za suočavanje jer će izostanak potpore uzrokovati burne emocije u blizancima.

Vaša želja za osobnom slobodom i vaši profesionalni ciljevi mogli bi se sudariti u kolovozu i prosincu. Nemojte zaboraviti da i neovisnost ima cijenu koju morate biti spremni platiti. Također ne možete izbjeći kompromise koji će biti ključni za vaš napredak u 2024. godini.

4. Rak

U narednih 12 mjeseci rakovi će uživati u onome čemu uvijek teže – stabilnosti. Uspješno ćete balansirati između poslovnog i privatnog jer se nazire dugačak mirniji period u vašem životu, bez prevelikih previranja na vidiku.

To ne znači da vas ne očekuju promjene. Međutim, bit će to one male, svakodnevne i nužne promjene koje će vam osigurati još bolju produktivnost na svim životnim poljima. Svaki izazov na koji putem naiđete samo će vam otvoriti vrata za nešto bolje i značajnije.

U 2024. godini pokušajte se što više posvetiti prijateljima. Rakovi su uvijek vjerni i odani prijatelji, ali i oni zbog obveza mogu zanemariti važne prijateljske odnose. Vrijeme je da na tome poradite i njegujete prijateljstva koja su možda patila zbog vašeg odsustva. Obitelj je važna, ali sjetite se da su i prijatelji obitelj koju ste sami odabrali.

U lipnju se nazire potencijal za nove poslovne prilike. To je pravo vrijeme da pokažete svoju skrivenu ambicioznu stranu i postanete proaktivni. Skromni rakovi ne vole se isticati, ali bez jasnog iskazivanja svojih sposobnosti nećete dogurati do pozicije koju priželjkujete za sebe.

Kraj godine donosi vam nova iskustva, mogućnost da proširite svoj horizont i doživite stvari o kojima ste dotad samo sanjali. Ne opirite se iznenađenjima i novim prilikama.

5. Lav

Pred lavovima je period poslovne ekspanzije. Nazire se napredak u ostvarivanju važnih poslovnih ciljeva, ali on se neće dogoditi bez izazova s kojima ćete se morati uhvatiti u koštac. U prvoj polovici godine očekuje par izazovnih perioda iz kojih ćete izaći kao pobjednik ako se u potpunosti posvetite svom cilju.

Ostanite profesionalni u teškim situacijama i fokusirajte se isključivo na svoju produktivnost jer će vam to zagarantirati poslovni uspjeh kojem težite. Vaša reputacija i pozicija poboljšat će se u travnju, a stići će i priznanja za vaša dostignuća od ljudi koji tome inače nisu skloni.

U poslovnim, ali i prijateljskim odnosima pripazite na tračeve i držite se podalje od situacija koje mogu biti krivo protumačene. Neka stara prijateljstva mogla bi doći na kušnju, a vi dobro razmislite o tome isplati li ih se spašavati ili je vrijeme za odustajanje. Lipanj i srpanj bit će dobro vrijeme za stvaranje novih prijateljstava jer bi vam u život mogle ući osobe koje će ga neočekivano obogatiti.

Ljetni period mogao bi slobodnim lavovima donijeti i romansu. Novi ljubavni odnosi za koje ste mislili da će ostati na ležernoj razini mogli bi se produbiti, a oni stari mogli bi se pokazati kao promašaj. Nećete previše žaliti zbog toga jer će vas novi osjećaji u potpunosti preuzeti. Više nego ikad bit ćete spremni za dublje i ozbiljnije emotivno povezivanje.

6. Djevica

Pred djevicama je godina koja će ih podsjetiti na to za što su sve sposobne. Pripremite se za velike uspjehe, ali pritom ne zaboravite da oni nisu stigli preko noći nego su rezultat dugog rada i temeljitog izvršavanja obveza.

Kao i obično, jedino što vam može stati na put su sumnje u vlastitu sposobnost, ali u 2024. će vaše samopouzdanje napokon dobiti krila. Budite ponosni na sebe u trenucima uspjeha, ali ne dopustite egu da prevlada i ponese vas. Zadržite u sebi skromnost koja vas je i dovela do velikih rezultata.

U novoj godini pokušajte što više izlaziti iz zone komfora jer vas zvijezde pripremaju za značajne promjene koje priželjkujete, ali mogle bi vam pobjeći ako ostanete u svojoj čahuri.

Pripazite na periode retrogradnog Merkura koji bi vam mogli donijeti komplikacije na ljubavnom planu. Bit će vam teško iskomunicirati neke stvari s partnerom koje vas dugo muče jer nećete htjeti ulaziti u konflikte, ali stiglo je vrijeme da se suočite s tim problemima.

Kraj godine slobodnim djevicama donosi mogućnost nove romanse. U tom mirnom razdoblju bit ćete zadovoljni svojim životom, a upravo se u takvim periodima najlakše prepuštate zovu ljubavi.

7. Vaga

Vagama nova godina donosi previranja na privatnom planu. Mogla bi ovo biti vrlo intenzivna godina kada su u pitanju emocije, ali samo ako na vrijeme ne skupite hrabrost za donošenje važnih odluka koje predugo odgađate.

Za vas će 2024. biti godina suočavanja, pogotovo kada su u pitanju neriješeni ljubavni. Vage koje se već nalaze u stabilnim ljubavnim odnosima imat će vrlo miran period, ali one koje ni same nisu sigurne u kakvom je stanju njihova veza bit će na kušnji.

Kada je ljubav u pitanju, dobro razmislite o tome što želite, a još više o onome što nikako ne želite. Isto vrijedi i za prijateljske odnose koji bi se također mogli naći u periodu kušnje. Za razliku od privatnog plana, na poslovnom će situacija ipak biti znatno mirnija i stabilnija.

Red, rad i disciplina uvijek je vaša mantra pa vam neće biti teško uhvatiti s u koštac s potencijalnim novim obvezama. Postoji i mala mogućnost neočekivanog poslovnog zaokreta, ali s vrlo pozitivnim rezultatom koji bi vas (nakon početnog šoka) itekako mogao obradovati.

U svemu tome nemojte zaboraviti sebe i svoje potrebe. Osamite se povremeno kako biste opet došli u doticaj sa svojim emocijama i željama.

8. Škorpion

Dragi škorpioni, vrijeme je za introspekciju i transformaciju. Ako razmišljate o velikim rizicima na poslovnom planu, početak godine pravo je vrijeme za to. Ohrabreni povoljnim utjecajem vladajućih planeta, osjećat ćete se spremno za značajne odluke.

I za vas će 2024. biti godina promjena u svakom pogledu, ali dočekat ćete mirno, čak i željni izazova. Pritom pripazite da ne fizički i psihički ne pregorite u pokušaju ostvarivanja svojih ciljeva. Nikome se ne morate dokazivati, pogotovo ne sami sebi. Nazire se mogućnost zdravstvenih problema uzrokovanih stresom, a kako biste ih izbjegli morate pronaći balans između privatnog i poslovnog.

Imat ćete veliku potrebu za druženjem, potporom prijatelja i bližnjih. Neka vas ne iznenadi navala nostalgije i buđenje nekih starih osjećaja ili pak nagla potreba za obnavljanjem starih prijateljstava.

Neka od njih mogla bi prerasti u nešto više, potpuno neočekivano i neplanirano. Međutim, ovaj put nećete zatomiti svoje emocije nego ćete im se prepustiti. Dozvolite emotivnim potrebama da vas vode kroz neistražene odnose i mogli biste se iznenaditi rezultatom.

U 2024. godini očekuje vas i rješavanje kompliciranih obiteljski odnosa i situacija. Upravo bi vam to moglo donijeti najveću slobodu.

9. Strijelac

Komunikacija strijelcima nikad ne predstavlja problem, ali u novoj godini upravo je to područje na kojem biste mogli zapeti. U 2024. morat ćete više vremena posvetiti tuđim emocijama i potrebama, a manje svojim.

Nazire se mogućnost komplikacija u odnosima s bližnjima. Oduprite se potrebi da započnete svađu i zapamtite da ćete u nekim konfliktima najveći uspjeh postići ako ostanete mirni i suzdržani.

Navikli ste protestirati, biti žustri i glasni sve dok ne bude po vašem, ali ove godine testirajte komuniciranje hladne glave, pogotovo u razgovoru s osobama koje su vam po naravi slične. Izazovi koje će 2024. staviti pred vas zahtijevat će mnogo strpljenja, ali važno je da zapamtite kako svaka bitka ima svoj kraj.

Slobodnim strijelcima već će prva polovica godine donijeti promjene na ljubavnom planu. Proljetno razdoblje rezervirano je za nove romanse. Ako se osjećate spremno za ozbiljnu vezu, otvorite srce za nove ljude koji će vam poželjeti ući u život, ali zatvorite ga za one stare koji će vam se poželjeti vratiti nakon što su vas značajno povrijedili.

Poslovno vas očekuje stabilna godina bez većih previranja, uz najveću mogućnost napretka u listopadu i studenom.

10. Jarac

Jarčevi se ne boje izazova koje život stavlja pred njih, ali nakon nekoliko burnih i zahtjevnih godina, zaželjeli su se mira i stabilnosti. Upravo im to napokon donosi 2024. godina.

Vrijeme je da fokus stavite na sebe. I više nego dovoljno bavili ste se tuđim problemima, rješavali tuđe krize, ispunjavali tuđe potrebe, a u novoj godini sebe ćete staviti na prvo mjesto i prisjetiti se koje su to vaše želje i potrebe.

U vašem život nema puno neriješenih konflikata, a ono malo nesporazuma što će se pojaviti po putu u 2024. odmah ćete sanirati, pogotovo kada su u pitanju prijatelji.

Slobodni jarčevi malo će se odmaknuti od svojih tradicionalnih uvjerenja, što je neočekivan, ali odličan potez. Iznenadit će sami sebe i pritom ostvariti ljubavni odnos koji se ne bi dogodio da su standardno zatvorili svoje srce za sve ono što je drugačije od njihovih očekivanja.

Jarčeve koji su u već zaljubljeni 2024. godina blagoslovit će potpunom harmonijom koja će prevladati u njihovim vezama.

11. Vodolija

I dalje ćete težiti širenju svog horizonta, standardno željni novih pustolovina i avantura. Međutim, 2024. godina natjerat će vas da naučite s obje noge čvrsto stajati na zemlji, na jednom mjestu, mirno i bez traženja brzog izlaza iz situacije koja zahtjeva dugo i temeljito čišćenje.

Najveća promjena u novoj godini za vas će biti činjenica da vaša sloboda ne ovisi uvijek isključivo o vama. Okolnosti nad kojima jednostavno ne možete imati kontrolu u jednom periodu upravljat će vašim životom i rasporedom.

Možda ćete osjećati pritisak da se podredite tuđim idejama i stavovima, ali pronaći ćete način da ostanete vjerni sebi. Naposljetku, vodenjacima je upravo to i najvažnije. Značajne promjene u vašem životu bit će svojevrsni katalizator za ljude koji vas okružuju jer ćete spoznati tko uistinu zaslužuje biti dio vašeg najužeg kruga.

Razdoblje osobne evolucije započinje već u siječnju i traje sve do rujna, kada se nazire period stabilizacije na svim poljima, pogotovo obiteljskom i ljubavnom. Kada je u pitanju posao, dosadit će vam sporedna uloga i bit ćete spremni za glavnu, šefovsku. Zapamtite da bez rizika nema profita, ali ipak riskirajte mudro i planirano.

12. Riba

Na kraju 2023. osjećali ste se pomalo nemirno i željno promjena. Dobra vijest je da se u 2024. godini nazire puno potencijala da željene promjene i ostvarite, ali ništa se neće dogoditi bez vašeg aktivnog sudjelovanja u životnom procesu.

Ne možete više sjediti začahureni u svojoj zatvorenoj maloj čahuri i sanjariti, a nova godina osigurat će vam dovoljno izazovnih trenutaka koji će vas natjerati da se trgnete i preuzmete stvar u svoje ruke i riskirate.

Rutina vam je potrebna samo kada je u pitanju zdravlje o kojem ćete u 2024. godini morati voditi puno više brige. Provodite puno vremena brinući o svom mentalnom zdravlju, što je uvijek pohvalno, ali ne smijete zapostaviti ni fizičko. Morat ćete pronaći balans između svog emotivnog svijeta i profesionalnih aspiracija jer tu postoji veliki rascjep.

Proljeće bi za vas mogao biti početak buđenja na ljubavnom planu. Nametnuli ste si razne zabrane i ograničenja pod utjecajem prošlih ljubavnih brodoloma, ali stare rane polako su zacijelile pa ćete biti spremniji prepustiti se novim emocijama.

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *