Menu Close

VELIKE GUŽVE NA GRANICAMA: Kolone i na izlazu i ulazu u Bosnu i Hercegovinu

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da BIHAMK preporučuje vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a BIHAMK upozorava i na povećanu opasnost od odrona.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da BIHAMK preporučuje vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Vitez-Travnik (Nova Bila) i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Zupci, a na ulazu u našu zemlju na graničnim prijelazima: Bijača, Doljani i Velika Kladuša.

Duge su kolone u oba smjera na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *