Menu Close

Tri najbolje metode koje vraćaju energiju i oduzimaju godine našem licu

Pomirimo se više, vječna mladost unaprijed je izgubljena bitka. Međutim, danas je puno načina kojima možemo vratiti energiju našim stanicama, a ovo su tri s odličnim rezultatima kada govorimo o koži lica.

Kako bi pravilno funkcionirale, naše stanice zahtijevaju stalnu opskrbu energijom. S godinama ili zbog utjecaja okolišnih okolnosti ta energija polako slabi, a to se posebno vidi na našoj koži. A kada se energija usporava, naše tijelo više nije u stanju proizvoditi dovoljne količine kolagena, elastina i hijaluronske kiseline koje našu kožu održavaju živopisnom.

Na sreću, danas postoje mnogi moderni alati i tehnologije za njegu kože koji su usmjereni na poboljšanje stanične energije podržavanjem mitohondrijske funkcije (snage vaših stanica) i proizvodnje ATP-a (molekule koja prenosi energiju do stanica).

Ovo su tri metode s najboljim rezultatima u poticanju ATP-a i funkcije mitohondrija.

Koenzim q10

Koenzim q10 najpoznatiji je po svojoj ulozi antioksidansa, također ima sposobnost neutralizacije slobodnih radikala, ali čini i mnogo više od toga.

Vaše stanice trebaju Koenzim Q10 za proizvodnju energije. Točnije, koristi se u mitohondrijima, gdje pomaže u prijenosu elektrona duž energetskih putova. Energija proizvedena ovim putevima zatim se koristi za normalne stanične funkcije, uključujući one koje su uključene u zdravlje kože.

Lokalna uporaba može pomoći stanicama vaše kože povećati njihovu prirodnu razinu. Istraživanja pokazuju da je njegova primjena kao dijela formulacije značajno poboljšala razine pronađene u stanicama kože—i istovremeno pojačala sposobnost kože u borbi protiv slobodnih radikala.

LED tehnologija

LED maske postaju sve popularnije jer se pokazalo da LED alati imaju sposobnost utjecati na zdravlje mitohondrija i proizvodnju ATP-a.

Ljubiteljica sam LED terapije. Može pomoći u pomlađivanju i zaglađivanju kože, potaknuti elastičnost i poboljšati cjelokupni izgled naše kože. To postiže tako što pomaže u izgradnji kolagena, a također smanjuje enzim koji razgrađuje kolagen, kaže dermatologinja Mamina Turagamo.

Također, LED svjetlo poboljšava i staničnu energiju.

LED također može pomoći u održavanju zdravog tkiva potičući proizvodnju ATP-a tako da naše stanice stvaraju više energije. To doprinosi u održavanju i obnavljanju tkiva, kaže Turagamo.

Međutim, problem je u tome što alati za terapiju crvenim svjetlom nisu standardizirani pa je teško reći koji su bolji od drugih.

Znam da su uređaji koji se koriste u salonima ljepote i toplicama jači. Oni koji se koriste kod kuće jednostavniji su, ali i dalje mogu pozitivno utjecati na vašu kožu.

Mikrostruja

Još jedna sofisticirana kućna tehnologija, mikrostrujni uređaji mogu stimulirati proizvodnju ATP-a u tijelu. Beauty gadgeti rade tako da emitiraju slabe električne struje u kožu koje su vrlo slične onima koje proizvodi naš mozak.

Naši mozgovi koriste impulse za komunikaciju kroz naše neurološke putove, preko kojih neprestano šalju signale. Ova tehnologija oponaša te struje te stimulira naše mišiće lica. Stvar je u tome što mišići lica ne prepoznaju dolazi li signal iz mozga ili iz ovog uređaja. Ono što radimo s mikrostrujom je obnavljanje i povećanje ATP-a, a time i kolagena i elastina, kaže biomedicinska inženjerka i stručnjakinja za holističku njegu kože Pooja Johari.

(Ordinacija.hr)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *