Menu Close

Pravilo “šest minuta” koje će vam promijeniti seksualni život

Pravilo “šest minuta” moglo bi promijeniti vaš seksaulni život

Kaže se da je svaki početak težak. Iako će se većina složiti da je ta tvrdnja istinita, ona ne vrijedi i za početak ljubavnog odnosa.

Novopečeni parovi ne mogu skinuti pogled jedno s drugoga i stalno se trude kako bi jedno drugo usrećili.

Svakodnevno njeguju leptiriće koje osjećaju u trbuhu, a zajedničko vrijeme smatraju neprocjenjivim. Neki se toliko zaljube da vide samo ono najbolje u svom partneru, a neki kroz svoje partnerstvo rastu kao osobe.

Jedna od najvažnijih stvari na početku veze svakako je dobar seks. Strastvene aktivnosti pod plahtama toliko su dobre, svaki je dodir uzbudljiv, a za intimno uživanje novopečeni parovi uvijek nađu vremena. Nakon napornog dana seks je odmor, a ne dodatna obveza, a boli me glava rečenica je koja novim ljubavnicima neće pasti na pamet.

Što kad seks padne na listi prioriteta?

Međutim, sve što je lijepo kratko traje, barem što se tiče seksa. Kad se zaljubljenost pretvori u ljubav i kad se stvore nešto dublji osjećaji, seks pada na listi prioriteta, a ljubav počnemo konzumirati kroz razgovore, podršku i povjerenje. To za dugogodišnje partnere može predstavljati problem, a nedostatak seksa može čak rezultirati i nepopravljivim problemima, ponekad i prekidom.

Ako vam je nakon godina odnosa ponestalo strasti i inspiracije, a svjesni ste da je seks temeljni dio ljubavnog odnosa, imamo rješenje koje ne košta ništa, vrlo je jednostavno izvedivo, znanstveno potvrđeno i radi u službi obostranog zadovoljstva.

Seks omogućuje fizičku i psihičku povezanost partnera pa treba intervenirati ako primijetite da ste ga zanemarili. Stručnjaci tvrde da to možete učiniti pomoću pravila šest minuta, koje bi moglo spasiti vaš seksualni život. Ne samo spasiti, napominju, nego ga podići za nekoliko razina i učvrstiti vaš odnos.

U šest minuta do seksa kao na početku veze

Sex Information and Education Council of Canada objavili su istraživanje koje pravilo šest minuta navodi kao najbolji, a istovremeno najjednostavniji način popravljanja seksualnog života. Ono uključuje predigru koja traje šest minuta. Bilo da vi pružate zadovoljstvo partneru, ili on vama, predigra od šest minuta ključ je dobrog seksa, govori istraživanje.

Bez obzira na to radi li se o oralnom seksu, strastvenim dodirima ili ljubljenju i bez obzira na to hoćete li tih šest minuta podijeliti na oba partnera, seks nakon tog vremenskog intervala bit će puno bolji i ugodniji.

Istraživanje je provedeno na 1500 Kanađana koji su rekli da im je upravo šest minuta potrebo kako bi se opustili i uživali u seksu.

Čak 61 posto ženo je potvrdilo da im je potrebno barem šest minuta predigre da bi uopće mogle doživjeti orgazam, a 55 posto muškaraca potvrdilo je da im je seks bio puno bolji ako su im partnerice prije seksa ponudile šest minuta dodatne pažnje.

Isto vrijedi i za aktivnosti nakon seksa. Zadovoljeno su se osjećale one žene koje su muškarci mazili barem šest minuta nakon seksa.

Ako ste upali u rutinu, sada znate jednostavno i besplatno rješenje koje bi moglo unaprijediti vaš seksualni život, a možda ga čak i vratiti u zlatno doba početaka vaše veze.

(zadovoljna.hr)

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *