Menu Close

Postoje 4 mjesta na tijelu koje morate dobro oprati navečer, upozoravaju stručnjaci

Možda ne morate prati kosu svaki dan, ali to ne znači da ne morate prati određene dijelove tijela.

Higijena je važan dio dobrog zdravlja, a neki dijelovi tijelaipak zahtijevaju više pažnje i važno ih oprati prije spavanja.

“Tuširanje prije spavanja je dobro za kožu ali i zdravlje. Tako ćete ukloniti prljavštinu koja se na tijelu nakupila tijekom dana”, pojašnjava dr. Rekha Tailor, stručnjakinja za kozmetiku. O kojim dijelovima tijela je riječ?

1. Stopala

Prema riječima dr. Toma Biernackia, neugodan miris stopala i gljivice mogu preživjeti samo ako na njima postoji mrtva koža ali i ako je koža vlažna. Što možete napraviti? Operite ih vodom i sapunom. Ako to ne radite, riskirate infekcije nokta ili gljivice. Stopala je važno dobro oprati ne ih samo staviti pod vodu, obratite pažnju i na pete i prostor među prstima.

2. Jezik

Navečer kad perete zube, obavezno operite i jezik. Svi znaju da je zube prati važno, ali jezik se zaboravlja. Upravo on može biti izvor lošeg zadaha ali i savršeno mjesto za razvoj bakterija. Iste te bakterije, ako ih se ne riješimo, mogu uzrokovati i probleme sa zdravljem usne šupljine. Većina četkica ima na stražnjoj strani čistač za jezik pa ga iskoristite.

3. Iza uha

Infekcija i jedna vrsta dermatitisa se mogu javiti ako redovito ne perete kožu iza uha, a upravo će to mnogi zanemariti. Dr. Sandra Hajj, navodi kako se iza uha nalaze žlijezde koje luče dosta ulja, a može se nakupljati i znoj. To vodi do razvoja bakterija koje mogu uzrokovati neugodan miris. Vodom i sapunom prije spavanja dobro očistite to područje.

4. Ispod pazuha

Baš kao i stopala, vrlo ćete lako primijetiti kada je potrebno oprati područje ispod pazuha. Dr. Wagas Ahmad Buttar, obiteljski liječnik kaže kako se radi znoja na tom području mogu razviti bakterije, koje isto tako mogu uzrokovati infekcije. Sigurno će vam korištenje mirisnog spreja pomoći, ali time se nećete riješiti prljavština. Operite toplom vodom i sapunom prije spavanja.

(Ordinacija.hr)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *