Menu Close

Ovih 5 malih promjena će vam pomoći da izgubite puno kilograma – morate isprobati

Mali koraci su uvijek dio velikih rezultata, pa kad je i dijeta u pitanju.

Ako vas ne zadovoljava napredak dijete, vrijeme je da napravite neke promjene koje proces moguubrzati. Nutricionistica Melissa Mitri otkriva koje su to male stvari koje moramo pratiti kako bi izgubili puno kilograma, njih je 5 i jednostavno ih je slijediti.

1. Povećajte unos proteina

Puno je studija pokazalo da su proteini povezani s gubitkom kilograma, a jedno objavljeno u magazinu The American Journal of Clinical Nutrition ističe kako je visok udio proteina u prehrani pravi put ka zaustavljanju pretilosti, a oni će potaknuti topljenje masti tri načina: smanjenjem apetita, ubrzavanjem metabolizma i održavanjem mišićne mase koja je izvrstan potrošač kalorija.

Ovo je dakle jednostavno za napraviti, dodajte ih svojim obrocima. Ako ih jedete ujutro, metabolizam će cijeli dan dobro raditi a isto tako ćete biti manje gladni pa tako unositi i manje kalorija. Jednom ste promjenom puno napravili za svoj cilj.

2. Smanjite unos alkohola

Vaše omiljeno vino ili koktel kojeg volite sami pripremati navečer i nisu najbolji prijatelji vaše dijete. Ako to već do sad niste čuli, ispijanjem alkoholnih napitaka samo unosite u organizam prazne kalorije. “Alkohol je prepun praznih kalorija i šećera koji mogu voditi do nadutosti ali i nezdravog odabira namirnica.”, navodi Mitri. Pokušajte alkohol uopće ne konzumirati ako ste na dijeti, a uz to ćete puno lakše gubiti i masne naslage na trbuhu i biti puno bolje volje svaki dan!

3. Bez dodanog šećera!

Ako želite izgubiti puno kilograma, još je jedna važna stvar a to je izbjegavanje dodanih šećera u obrocima i napicima. Sokovi od voća, gazirani i energetski napici, kave, slatkiši, jogurti s voćem i puno drugih namirnica mogu biti bogate dodanim šećerom i trebali biste ih izbjegavati. Mitri savjetuje da ciljate na manje od 24 grama unosa šećera u danu ako ste žena, a ako ste muškarac onda 24 grama.

4. Prije obroka obavezna je čaša vode

Prema pisanju stručnjaka sa sveučilišta Johns Hopkins, dovoljna količina vode može ubrzati vaš metabolizam i djelovati tako da će suzbiti glad. Ako ste tjelesno aktivni, puno ćete biti produktivniji. Sve su to ključni faktori koji mogu pomoći puno vašem nastojanju da izbite višak kilograma. Mitri navodi da će voda sigurno pomoći, a posebno ako popijete čašu prije obroka. Ona pomaže probavi, daje vam energiju i zaustavlja apetiti. Jedna je studija pokazala da će upravo ta navika spriječiti prejedanje.

5. Pratite koliko vježbate i što jedete

Ako dobro pratite što radite i koliko ulažete u dijetu, bit će vam puno lakše da spriječite neke postupke koji bi vam mogli otežati posao. Naprimjer, ako jedete navečer namirnice koje nisu dobre za dijetu ili previše pojedete za ručak, ako to zapisujete bit će vam jasnije gdje griješite.

(Ordinacija.hr)

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *