Menu Close

HLADAN TUŠ: Ryanair gasi ključne linije s bh. aerodroma, šta je u pozadini

Iz Banja Luke Wizz Air je otkazao tri linije

Niskotarifna aviokompanija Ryanair više nema u prodaji letove iz Banja Luke za Berlin. Zadnji let je 6. novembra. Linija je operirala 2 puta sedmično.

Kompanija je otkazala i letove za Charleroi (Belgija). Zadnji let je 5. novembra i ova linija je operirala 2 puta sedmično.

Ryanair nema u prodaji ni letove za Nuremberg (Njemačka), koji ima zadnji let 5. novembra I ova se linija operirala 2 puta sedmično.

Putnici su obaviješteni o otkazivanjima. Za razliku od Berlina i Nuremberga, Cherleroi će se vratiti sa operacijama 15. marta petkom i nedjeljom.

Ryanair će nastaviti operirati liniju za Gothenburg (2 puta sedmično), Memingen (2 puta), Stockholm ARN (2 puta sedmično) i Beč (2 puta sedmično).

Ryanair je planirao povećati letove oko Nove godine za Beč, Memmingem i Nuremberg, no posljednja linija više nije u prodaji.

Iz Banja Luke Wizz Air je otkazao tri linije. To znači da će LCC (niskotarifne kompanije) ove zime imati 10 letova manje.

I te kako se treba pitati jesu li ova otkazivanja ucjena prije pregovora za produžavanje linija obzirom da ugovori sa Banja Lukom ističu na proljeće, piše avioportal Zamaaero.

(SlododnaBosna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *